Quantum Inclusie Reis

Echt aan de slag met inclusie binnen jouw organisatie.

Of je nu een weekend, midweek, vakantie of wereldreis boekt. Een goede voorbereiding is van levensbelang. Is de locatie toegankelijk en kun je daar alle activiteiten die je wil doen goed doen? Hoe ga je die reis afleggen? Welke medische zaken moet je goed regelen en kun je bepaalde risico’s indekken door je goed te verzekeren?

Zo is het niet alleen met vakanties, maar ook met inclusie. Het is een reis om jouw bedrijf te helpen echt aan de slag te gaan met inclusie.

  • Ben jij benieuwd hoe toegankelijk jij bent als organisatie, zowel fysiek als qua digitaal taalgebruik?
  • Wil jij binnen alle lagen van jouw organisatie een verschil maken en het draagvlak vergroten?
  • Wil je als bedrijf een goede invulling geven aan de wet- en regelgeving en je eigen Social Return on Investment?
  • En wil jij weten hoe je ervoor kunt zorgen dat goed gekwalificeerd personeel met een uitdaging uitgedaagd wordt om bewust voor jouw bedrijf te kiezen?

Dan is de QUANTUM Inclusiereis iets voor jou! Tijdens de inclusiereis willen wij een onzichtbare groep potentiële werknemers met talenten, zichtbaar maken. Uw reisleiders bestaan allemaal uit ervaren Diversity, Equity & Inclusion professionals met een arbeidsbeperking. Samen met u zullen deze een OnbeperktScan, Draagvlaksessie, SROI-sessie geven en nemen ze u mee langs de kaders van de wet- en regelgeving.

Door het maken van deze reis met onze reisleiders bent u straks in staat tot:

  • Het vormen van een visie rondom inclusie en mensen met een arbeidsbeperking.
  • Het ontwikkelen van concreet beleid rondom inclusief werkgeverschap.
  • Opdoen van vaardigheden om dit plan uit te voeren.

Echt aan de slag gaan met inclusie zorgt voor meer klanttevredenheid, minder ziekteverzuim en een stijging van je medewerkerstevredenheid. Daarnaast maakt het je een sterker bedrijf dat beter in contact staat met zijn medewerkers en leveranciers.

Voor wie zijn deze trainingen?

Voor werkgevers of werknemers binnen jouw organisatie die een plan kunnen maken en dit in de organisatie kunnen voorleggen. Denk bijvoorbeeld aan recruitment, managers, directie, afdelingshoofden, teamleiders, Diversity en Inclusion officers en SROI-medewerkers. Je mag met meerdere deelnemers per organisatie aansluiten.

Wat vraagt dit van jou?

Aangezien het een pilot is, wordt de eerste Inclusiereis gratis aangeboden. Gratis, maar niet vrijblijvend als het gaat om jouw inzet. Je wordt verwacht bij 3 trainingsmiddagen van 3 uur, en 1 trainingsdag gevuld met een eindbijeenkomst + Meet & Greet waarbij je werkzoekende mensen met een beperking ontmoet.

Durf jij met ons deze reis te maken? Pak je koffer! Vergeet je paspoort en tandenborstel niet!

Ik wil meer weten over de Quantum Inclusie reis