Nieuws

Op deze pagina lees ons laatste nieuws, berichten van de Ombudspits en persoonlijke blogs van de
Sociaal Impact Spitsen met daarin hun eigen ervaringen en hun visie op inclusiviteit en participatie.

Er is een eenvoudiger beleid nodig

Er is een eenvoudiger beleid, een eenvoudiger systeem en een eenvoudigere uitvoering nodig. In ons 10-puntenplan hebben we tien punten opgenomen die verbeterd moeten worden [...]

LANCERING UNIEKE VLAG VOOR MENSEN MET EEN BEPERKING

Amsterdam, 3 december 2020 – Vandaag, op de internationale dag voor mensen met een beperking, is Nederland een unieke vlag rijker. Initiatiefnemers de Lucille Werner Foundation, Onbeperkt aan de Slag en VodafoneZiggo hebben de handen ineengeslagen om een vlag te ontwerpen en die vandaag te lanceren. De vlag staat symbool voor talent, trots en doorzettingsvermogen. De kleurrijke vlag heeft vele lijnen die de wegen symboliseren die mensen met een beperking vaak afleggen.

Deel de vlag op social media via deze link

Door de vlag te delen, laat jij zien dat mensen met én zonder handicap solidair en gelijk zijn aan elkaar.

Lucille Werner, oprichter Lucille Werner Foundation:

“De weg die iemand met een handicap in het leven aflegt, is niet altijd makkelijk. Maar het is ook goed om op een dag als vandaag hardop uit te spreken dat je talent hebt, van waarde bent en een bijdrage kunt leveren aan de samenleving. Ik hoop dat iedereen vandaag deze vlag toont uit solidariteit naar de 2 miljoen mensen in Nederland met een handicap.”

Saskia Rosmalen, directeur Onbeperkt aan de Slag:

“Het is nog steeds zo dat de werkloosheid onder mensen met een beperking veel hoger is dan gemiddeld. Maar wij verdienen het om te worden gezien als volwaardige deelnemers aan de maatschappij en daarmee dus ook potentiële en getalenteerde medewerkers. Mensen die trots op zichzelf kunnen, maar ook moeten zijn. Daar staat onze vlag voor!”

Pim Brouwers, manager Diversity & Inclusion VodafoneZiggo:

“Door anders te kijken, geef je ruimte aan een grote groep talenten. Onze ervaring is dat juist deze doelgroep vanuit kracht en creativiteit kan denken. Waardoor dat niet alleen een effect heeft op wat ze voor ons doen, maar vooral een positieve en inspirerende impact op hun collega’s. De enige vraag die ik altijd stel is: wat heb je nodig om succesvol te zijn? Vanuit daar starten we de samenwerking.”