LANCERING UNIEKE VLAG VOOR MENSEN MET EEN BEPERKING

Amsterdam, 3 december 2020 – Vandaag, op de internationale dag voor mensen met een beperking, is Nederland een unieke vlag rijker. Initiatiefnemers de Lucille Werner Foundation, Onbeperkt aan de Slag en VodafoneZiggo hebben de handen ineengeslagen om een vlag te ontwerpen en die vandaag te lanceren. De vlag staat symbool voor talent, trots en doorzettingsvermogen. De kleurrijke vlag heeft vele lijnen die de wegen symboliseren die mensen met een beperking vaak afleggen.

Lucille Werner, oprichter Lucille Werner Foundation:

“De weg die iemand met een handicap in het leven aflegt, is niet altijd makkelijk. Maar het is ook goed om op een dag als vandaag hardop uit te spreken dat je talent hebt, van waarde bent en een bijdrage kunt leveren aan de samenleving. Ik hoop dat iedereen vandaag deze vlag toont uit solidariteit naar de 2 miljoen mensen in Nederland met een handicap.”

Saskia Rosmalen, directeur Onbeperkt aan de Slag:

“Het is nog steeds zo dat de werkloosheid onder mensen met een beperking veel hoger is dan gemiddeld. Maar wij verdienen het om te worden gezien als volwaardige deelnemers aan de maatschappij en daarmee dus ook potentiële en getalenteerde medewerkers. Mensen die trots op zichzelf kunnen, maar ook moeten zijn. Daar staat onze vlag voor!”

Pim Brouwers, manager Diversity & Inclusion VodafoneZiggo:

“Door anders te kijken, geef je ruimte aan een grote groep talenten. Onze ervaring is dat juist deze doelgroep vanuit kracht en creativiteit kan denken. Waardoor dat niet alleen een effect heeft op wat ze voor ons doen, maar vooral een positieve en inspirerende impact op hun collega’s. De enige vraag die ik altijd stel is: wat heb je nodig om succesvol te zijn? Vanuit daar starten we de samenwerking.”

Deel de vlag op social media via deze link

Door de vlag te delen, laat jij zien dat mensen met én zonder handicap solidair en gelijk zijn aan elkaar.

Nieuws

Op deze pagina lees ons laatste nieuws, berichten van de Ombudspits en persoonlijke blogs van de Sociaal Impact Spitsen met daarin hun eigen ervaringen en hun visie op inclusiviteit en participatie.

  • Sollicitatie_obads_

Solliciteren kan je leren!

Solliciteren kan je leren! Daarom iedere maand een uitgelichte sollicitatie tip. Tip 1: Verdiep je in de organisatie. Zorg ervoor dat jij je vooraf hebt [...]

  • KONE Zonnetje

Werkgever in het zonnetje gezet: KONE

KONE is één van de wereldwijde marktleiders binnen de lift- en roltrapindustrie. In Nederland werken er zo’n 1000 medewerkers binnen het bedrijf. Sinds een aantal [...]

  • Road to succes

Er is eigenlijk heel veel mogelijk

Er is eigenlijk heel veel mogelijk Nadat in 2018 bij mij de diagnose ASS (autismespectrumstoornis) was gesteld kwam ik, door mijn website over autisme, op [...]

  • blog

Inclusie en regels: een oproep

In 2006 is door de Verenigde Naties het verdrag Handicap opgesteld. Een schrikbarend detail is echter, dat deze conventie al in 2008 in werking is [...]

Jaarplanning

Het hele jaar door organiseren wij Meet&Greets. Dit zijn bijeenkomsten waar werkgevers en werkzoekenden elkaar ontmoeten en met elkaar het gesprek aangaan.

Download de jaarplanning