door Valerie Grasmeijer – bijgewerkt op 27-07-2023

Onbeperkt aan de Slag organiseert regelmatig Meet&Greets door het hele land. Wist je dat onze aangesloten werkgevers ook zoeken naar geschikte arbeidskrachten via onze (besloten) platform? Meer dan 70% van jullie heeft een (werk)profiel bij Onbeperkt aan de Slag. Dat is een mooi aantal!  Maak jij ook al actief gebruik van alle mogelijkheden om gevonden te worden door onze aangesloten werkgevers?  Haal het beste uit deze dienstverlening! Lees er meer over in dit artikel.

Onbeperkt aan de slag krijgt regelmatig vragen hierover: of alle onderdelen belangrijk zijn om in te vullen?. En zoeken werkgevers ook echt in dit platform? Beide antwoorden zijn:  Ja, zéker!.  Dus tijd voor de belangrijkste  7 tips om op te vallen op het platform van Onbeperkt aan de Slag.

1. Schrijf een introductietekst

Deze tekst is het eerste  wat een inclusieve werkgevers ziet. Dus viel die in. Recruiters willen graag een snelle indruk krijgen en het helpt om daar een motiverende tekst te hebben staan. .Denk dan aan:  Wie ben jij en wat voor werk zoek je.  Extra tip: Plaats hier de link naar je LinkedIn profiel.

2. Plaats een foto bij je profiel

Een onderwerp dat vaak langskomt bij gesprekken, maar ook bij onze gratis webinars. Vanuit Onbeperkt aan de Slag zeggen wij altijd DOEN. Als jij aan de slag gaat, gaan werkgevers en toekomstige collega’s je ook zien! Ook dit laat zien dat jij actief op zoek bent naar werk.

Extra tip: vraag een goede kennis een foto van je te maken. Zij zien je het vaakst en kunnen helpen aan een foto die laat zien wie jij bent!

Waar kan ik deze eerste 2 punten aanpassen? Log in en klik op het potloodje naast je profielfoto. Daar vind je deze onderwerpen. Vergeet onderop niet op opslaan te klikken.

 3. Vul je woonplaats in

Als je net een profiel bij Onbeperkt aan de Slag hebt aangemaakt, heb je misschien gezien dat dit niet als eerste wordt gevraagd. Echter, het is wel relevant voor een werkgever.  80% van de mensen willen graag werk in hun eigen regio. Zorg dan ook dat juiste recruiters bij jouw profiel uitkomen. Dit is ook een veld waar aangesloten werkgevers op kunnen selecteren.  Dit onderdeel kan je aanpassen bij het potloodje “basisgegevens” en dan links onder het kopje “contactgegevens”.

Zet hier ook de contactgegevens in waarop een recruiter jou mag benaderen.

4. Zet je profiel open voor werkgevers

Een inkoppertje, maar wel belangrijk!. Zet je profiel open voor die inclusieve werkgever.  Dat zorgt ervoor dat er meer zichtbaar wordt dan jouw  voornaam & een introductietekst. Wist je dat jij zelf kunt bepalen, wat een werkgever ziet? Onder het kopje “Privacy “kun je voor alle onderdelen aangeven wat een werkgever ziet.

 

Als hij openstaat zie rechts in je scherm (in een groene balk) “Uw profiel is opgesteld voor werkgevers.

 

Klik op het blauwe potloodje om aan te geven welke onderdelen wel of niet zichtbaar zijn.

5. Vul je werk- & denkniveau in

Dit is één van de velden die je bij het aanmaken van je profiel kan invullen.  Dit maakt het profiel van Onbeperkt aan de Slag ook uniek! Op welk niveau jij werk zoekt  en aan kan, kan verschillen met het niveau waarop jij bent geschoold. Dit kan komen, omdat je misschien niet het diploma hebt kunnen halen. Het kan ook andersom. Dit geldt voor mijzelf ook. Ik heb gestudeerd op universitair niveau, maar door mijn handicap en mijn huidige situatie hoef  ik geen academische functie.

6. Vul je expertise in

Een onderdeel die geregeld wordt overgeslagen.. In welke sector/ branche heb jij al werk ervaring opgedaan? En in welke richting zoek jij nu werk? Alleen de zin “ik zoek werk” is echt te weinig. Een medewerker van HR wilt graag een richting weten, om vervolgens dieper in je CV/profiel te duiken. Selecteer maximaal 5 velden.

Deze expertise/branche zijn officiële termen van het CBS.
Recruiters kunnen in het platform selecteren op dit veld; nog een extra reden om dit in te vullen!

7. Voeg een CV toe

Tot slot mijn laatste tip: Voeg je CV toe aan “mijn documenten”. Dit kan in verschillende bestand types, waarbij PDF het meest gangbare is! Want dit zorgt ervoor dat een recruiter met jouw CV onder de arm naar een manager kan stappen om die ene vacature te vervullen.

Waar kan ik deze punten aanpassen? Log in en klik op het potloodje bij “Basisgegevens” Daar vind je deze onderwerpen. Vergeet onderop niet op opslaan te klikken.

Ik wens je veel succes met het aanmaken en aanpassen van je profiel. Heb je vragen? Neem contact met ons op via het Powerpunt. Zie Contact – Onbeperkt aan de Slag