Onbeperkt aan de Slag ondersteunt meldpunt “ik ben niet beperkt genoeg”

Onlangs heeft Start Foundation een meldpunt geopend om een bepaalde discriminatie van een deel van de mensen met een arbeidsbeperking tegen te gaan: de huidige inrichting van het doelgroepregister voor de Banenafspraak & het Quotum. Want heel veel mensen met een arbeidsbeperking vallen niet onder dit doelgroepregister. Daardoor hebben zij minder kans op de arbeidsmarkt. Terwijl soms de arbeidsbeperking precies dezelfde is als van de mensen die wel in het doelgroepregister staan! Dat moet en kan anders en inclusiever. Daarom heeft Start Foundation het meldpunt “ik ben niet beperkt genoeg” geopend. Hier kunnen mensen die te maken hebben met dit probleem hun ervaringen en verhalen delen.

Dit signaal – dat mensen wel een arbeidsbeperking hebben, maar niet in het doelgroepregister kunnen komen en dus minder kans op een baan hebben – is ook het signaal dat onze OmbudsSpits Nico Blok verreweg het meest ontvangen heeft van mensen met een arbeidsbeperking. Daarom ondersteunt Onbeperkt aan de Slag van harte deze oproep van Start Foundation en is Onbeperkt aan de Slag medestrijder en mede-ondertekenaar van dit meldpunt.

Heb jij hiermee problemen gehad en wil je je ervaringen delen? Geef je ervaringen dan door op het meldpunt! Dit kan ook anoniem. Het meldpunt en verdere informatie is hier te vinden: https://www.startfoundation.nl/meldpunt-ik-ben-niet-beperkt-genoeg .