KONE is één van de wereldwijde marktleiders binnen de lift- en roltrapindustrie. In Nederland werken er zo’n 1000 medewerkers binnen het bedrijf. Sinds een aantal maanden werkt KONE intensief samen met Onbeperkt aan de Slag. We spraken met Aniek Bosboom, Talent Acquisition Specialist.

Bij KONE zit diversiteit en inclusie in het DNA. Dat is op een heel natuurlijke manier ontstaan. “Sollicitatietrajecten zijn bij ons heel erg open, we willen dat iedereen zichzelf kan zijn, ook tijdens een eerste gesprek maar zeker ook later op de werkvloer. Dat past ook bij onze bedrijfscultuur. We zijn al behoorlijk divers en faciliteren ook zaken als part time werken of regelingen voor mantelzorgers. Dat is hier heel normaal”, aldus Aniek.

KONE kijkt met een heel open blik naar sollicitanten en medewerkers. Volgens Aniek is het vooral belangrijk dat je bij KONE past, als persoon. De baan is eigenlijk stap 2. Ben je energiek, wat voor indruk maak je en wat zijn je capaciteiten. Daar gaat het in eerste instantie om.

Aniek denkt dat KONE daar best uniek in is: “ook zonder werkervaring vinden we het belangrijk wie je bent en hoe je overkomt. Dat bepaalt voor een groot deel of er een match is. Werkervaring is natuurlijk van belang, maar ook daar kijken we graag even verder. Dat heb ik overigens zelf mogen ervaren. Ik kwam hier op gesprek met een hele andere achtergrond en KONE zag wel een rol voor mij binnen HR. Dat was voor mij helemaal nieuw, maar ik doe graag verschillende dingen en ben er maar gewoon voor gegaan. Achteraf een perfecte keuze, blij dat ik die kans heb gekregen.”

Op het gebied van inclusie wil KONE de komende tijd nog actiever worden. Vanuit het hoofdkantoor komt er steeds meer aandacht voor, en het is belangrijk om twijfels weg te nemen en het veel meer uit te dragen. De Nederlandse vestiging was al behoorlijk actief op dit gebied en kwam zo in aanraking met Onbeperkt aan de Slag. “We werken inderdaad een paar maanden samen en hebben al aan een Meet&Greet meegedaan. Dat was voor ons ook best spannend, maar het was heel waardevol. Je komt echt in contact met werkzoekenden met een arbeidsbeperking, en je komt dus ook heel veel talent tegen. Daarnaast is het voor ons leerzaam. We horen en zien bijvoorbeeld wat voor faciliteiten er nodig zijn om het werken bij ons nog toegankelijker te maken”.

Naast de Meet&Greet heeft KONE ook meegedaan aan een workshop. En binnenkort volgt er weer een Meet&Greet XXL. Aniek kijkt hier erg naar uit: “het is fijn dat we nu een partij gevonden hebben waar veel kennis rondom dit thema aanwezig is. De workshops en inspiratiesessies zijn echt waardevol. We kijken ook erg uit naar de volgende Meet&Greet en hopen dat veel werkzoekenden met ons in gesprek willen. We hebben veel te bieden, hebben een open bedrijfscultuur en we willen dat iedereen in de toekomst bij ons wil en kan solliciteren.”