Er is eigenlijk heel veel mogelijk

Nadat in 2018 bij mij de diagnose ASS (autismespectrumstoornis) was gesteld kwam ik, door mijn website over autisme, op het spoor van Onbeperkt aan de Slag. Het was maart of april toen ik een Meet & Greet bezocht in Groningen. Daar kwam ik in gesprek met een mevrouw van het Kadaster. Ze vertelde wat voor werk er gedaan kon worden, en aan welke eisen ik zou moeten voldoen: ingeschreven in het doelgroepregister en natuurlijk gemotiveerd om te werken.

Nadat in mei door het UWV was vastgesteld dat ik een arbeidsbeperking heb, en dus in het doelgroepregister werd ingeschreven, nam ik contact op met het Kadaster. In juli volgden dan twee sollicitatiegesprekken: een op het hoofdkantoor in Apeldoorn en een op de vestiging in Groningen.

De gesprekken verliepen goed en dus begon ik in september 2019 te werken bij het Kadaster. Mijn eerste contract was een contract voor een half jaar. Daarna kreeg ik mijn tweede contract en nu heb ik een contract tot in ieder geval oktober 2021.

Ik kan het bezoeken van een Meet & Greet dan ook van harte aanbevelen. Mocht je daar iemand van het Kadaster treffen weet dan dat het Kadaster diversiteit belangrijk vindt. Dit valt ook terug te lezen op hun website. Zo heb ik een collega die autisme ambassadeur is, dat hoop ik in de toekomst ook te worden.

Zelf vertoets ik hypotheekakten bij het Kadaster en ik ben sinds vorige maand ook redacteur van het personeelsblad geworden. Naast mijn baan doe ik veel vrijwilligerswerk, zo ben ik activiteitenbegeleider bij Humanitas en ervaringsdeskundige in een autismecafé. Zo zie je maar dat er eigenlijk heel veel mogelijk is.

Emile Diekstra