Iedereen heeft een beperking: jij ook!!!

Als social impact spits merk ik vaak hoe lastig het is om werkgevers te overtuigen om mensen met een sneetje in de neus aan een baan te helpen. Het staat absoluut nog niet op de prioriteitenlijst bij bedrijven. Het wordt voor zich uitgeschoven. Men heeft zoveel excuses van druk, lastig, reorganisatie en noem maar op. Het wordt tijd dat de ogen open gaan van de bedrijven.

Er zijn zoveel vooroordelen bij de onbeperkte medemens over de zogenaamde beperkte mensen dat je zou kunnen zeggen, de onbeperkte mens is beperkt. Men denkt nog vaak dat onze werkzoekenden niet veel kunnen en veel begeleiding nodig hebben om hun werk te kunnen doen, dat is doemdenken.

Voor alle nieuwe medewerkers met of zonder beperking moet een bedrijf investeren in tijd en dat is bij onze werkzoekenden niet anders. De een heeft wat meer begeleiding nodig dan de ander en dat geldt voor alle nieuw personeel..

Werkgevers en mensen van human resource moet leren OMDENKEN. Als onze werkzoekenden een kans krijgen ervaren de bedrijven dat het gedreven, gemotiveerde en slimme mensen zijn. Ook zal het ziekteverzuim in het bedrijf omlaag gaan, onze werkzoekenden zijn minder snel geneigd zich ziek te melden, wat een goed voorbeeld is voor de collega’s.  Dat is toch mooie winst. Wat maakt het uit wat iemand heeft, als het werk maar goed gebeurd!

Wist je trouwens dat alle medewerkers bij Onbeperkt aan de Slag ook een sneetje in de neus hebben? Wij zijn jullie voorbeeld dat het kan bij een groeiend bedrijf.

We willen een werksamenleving realiseren waarin iedereen naar vermogen kan meedoen! Wordt ook inclusief als werkgever en volg de vele bedrijven die zich al hebben aangesloten bij ons en succes hebben met onze mensen. Dit is ook MVO ondernemen.

Ik roep werkgevers op om zich aan te sluiten, omdat je het wilt en inclusief wilt zijn. Wij kunnen jullie verder helpen, wij zijn onbeperkt.

Samen maken we Nederland inclusief! Doe mee.

2020-02-18T23:59:38+00:00