Kasper Jonker

Mijn naam is Kasper Jonker, ik ben 41 jaar en woonachtig in Aalsmeer met mijn gezin: vrouw, dochter van 5 en zoon van 1,5 jaar.

Ik heb de diagnose MS gekregen toen ik 33 was. Nadat ik mijn laatste werkgever  had verteld dat ik MS heb, wilde hij niet meer met mij verder en kwam ik in de Wet Poortwachter terecht, in die periode heb ik een doelgroepverklaring aangevraagd, maar eigenlijk word je dubbel gestraft: MS en geen doelgroepverklaring. Ik kreeg geen doelgroepverklaring, omdat ik meer dan het minimumloon verdiende, MS wordt meestal later vastgesteld en dan heb je meestal al opleidingen afgerond en zit je midden in je loopbaanontwikkeling.

De aanvraag van de doelgroepverklaring liep bij de gemeente Amstelveen. Aan het einde van Poortwachter, ben ik door het UWV 100% arbeidsongeschikt verklaard. Ik wil via vrijwilligerswerk iets terug doen voor de maatschappij. Via de gemeente Amstelveen ben ik in contact gekomen met Onbeperkt aan de Slag.

Bij Onbeperkt aan de Slag ben ik “reserve” SPITS, dankzij de progressiviteit van de MS kan ik nog heel beperkt dingen doen. Als “reserve” SPITS probeer ik Onbeperkt aan de Slag zoveel mogelijk te assisteren.

2019-09-24T14:00:35+00:00