Carola van Nuil

Gemotiveerde mensen die op zoek zijn naar werk daar gaat het over. Niet denken in hokjes zoals Wajong, Wia, opleidingsniveau of leeftijd. Wel allemaal met een arbeidsbeperking waardoor je het lastiger hebt bij het vinden van werk door op reguliere vacatures te solliciteren. Werkzoekenden die dat extra stapje doen om werk te vinden.

Voor mij is werken heel belangrijk. Ik zorg voor mijn eigen inkomen, ben een voorbeeld voor mijn kinderen, gelijkwaardigheid met mijn partner. Het belangrijkste is misschien nog wel dat ik voel dat ik meedoe in de maatschappij.

Bij mij is het nooit opgekomen om een wajong uitkering aan te vragen toen ik 18 werd. Ik volgde een HBO opleiding en daarna aan het werk.

Na bijna 24 jaar werken belandde ik door een reorganisatie in de WW. Verdrietig over wat ik achter liet en angstig over hoe ik opnieuw werk zou kunnen vinden. Ik ben er letterlijk ziek van geweest. Het solliciteren op reguliere vacatures bracht mij niet verder en maakte dat ik er bijna van overtuigd was dat het niet meer zou lukken. Het bezoeken van een meet&greet heeft voor mij de omslag gebracht. Niet direct in een baan, maar het geloof in mezelf en denken in andere mogelijkheden. Mooie gesprekken  met werkgevers in een ontspannen sfeer. Meet&greets waren er nog niet in Friesland. Tijdens mijn zoektocht naar werk zocht ik ook naar mogelijkheden om meet&greets van de grond te krijgen. Zo is Onbeperkt aan de Slag op mijn pad gekomen. Gemotiveerde werkzoekenden uit de brede doelgroep die op eigen initiatief deelnemen aan een meet&greet. Vanuit de ontmoeting tussen werkzoekende en werkgever kijken wat je voor elkaar kunt betekenen.

Inmiddels heb ik twee banen. Om goed te kunnen werken gebruik ik vergrotingssoftware en een groot beeldscherm dat ik lekker dichtbij kan halen.

Met een beetje creatief denken is het heel goed mogelijk voor veel werkzoekenden om te werken.

Voor iedereen kan het hebben van een arbeidsbeperking om de hoek komen. Oren/ogen die minder goed gaan werken, reuma, aangereden worden op de fiets. Allerlei oorzaken waardoor je graag wilt en kunt werken, maar wat meedenken vraagt.

Bij Onbeperkt aan de Slag wordt er gedacht vanuit mogelijkheden. Als ik hoor dat een werkzoekende of werkgever verder gebracht is door het bezoeken van een meet&greet dan is dat voor mij een enorme impuls om door te gaan.

2019-05-27T08:31:44+00:00